Ta wisienka była na pierniku. Wspólne dekorowanie i degustacja wielkiego ciasta w gdańskim salonie empik (Galeria Bałtycka) zwieńczyły niedzielne spotkanie miłośników sztuki kulinarnej z Pauliną Stępień. Autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych w Polsce (kotlet.tv) przyznała, że piernik powstał w zaprzyjaźnionej cukierni warszawskiej. À propos, w domu rodzinnym Pauliny słodkim światem wypieków rządził tata. Dziełem blogerki było w empiku danie główne – książka pt. „Mała wielka uczta” (wydawnictwo Muza). Z mężem Michałem pracowała nad nią od grudnia ub. roku. Premierą cieszyli się na początku listopada. Wizyta w przytulnej kuchni Pauliny i Michała, przeniesionej na karty blisko 300-stronicowego tomu, ma wiele kulinarnych odcieni, zarówno świątecznych, jak i tych, które wypełniają naszą codzienność. W książce znajdziemy blisko 130 przepisów na atrakcyjne potrawy. Są tutaj wymagające poświęcenia dania na niedzielne obiady, nie brakuje też pomysłów na szybkie i smaczne gotowanie dla całej rodziny. Przepisy autorka wynajduje w starych rodzinnych zeszytach, ale też czerpie je z podróży i odkrywania lokalnych polskich przysmaków. Znawców kotleta.tv ucieszy zapewne wiadomość, że tych przepisów nie znajdziemy na blogu.14.12.2014 / fot. Mateusz Ochocki / KFP
dodaj
do koszyka wszystkie wyświetlone zdjęcia